Over ons

Sportief. Sociaal. Christelijk.

Wij zijn Absens Carens. Dé christelijke studentenvereniging van Zwolle

Een studentenvereniging is de plek voor gezelligheid en diepgang tijdens je studententijd. Je leert binnen de kortste keren veel mensen kennen, je komt makkelijker aan een kamer, je hebt soos, goede feesten, acties met andere verenigingen, sportactiviteiten en andere activiteiten die je studententijd aangenaam maken. Maar Absens Carens is meer dan dát. Door wekelijkse Bijbelstudies op dispuut en verenigingsbrede avonden over actuele thema’s vind je verdieping en wordt Absens Carens, ook mede door je eigen inzet en activiteit in bijvoorbeeld verschillende commissies, dé plek waar jij je breder ontwikkelt dan alleen binnen je studie.
Sportief?

Ja, ook studenten sporten wel eens…Een studentenleven geen gezond leven? Ach, als je weinig slaap, flinke porties frituur en het (af en toe) stil zitten in de collegebanken weet te compenseren met een beetje sport, dan blijf je echt wel fit. ‘S.V.’ staat bij Absens Carens natuurlijk voor ‘studentenvereniging’ en niet voor ‘sportvereniging’, toch hebben al veel sportfanaten hun plaats binnen de vereniging gevonden. Tijdens jaarlijkse toernooien kun je roeien tegen broederverenigingen, voetballen tegen zusterverenigingenen volleyballen tegen andere disputen. Of je sport natuurlijk helemaal niet. Loop je ook geen risico op al die ongezonde blessures…Wij zijn christen!


Absens Carens is in zijn basis een vereniging voor gereformeerde HBO-studenten. Betekent dit dat je gereformeerd moet zijn én een HBO-studie moet volgen? Nee niet perse. Hoewel wij onze basis belangrijk vinden, willen wij er zijn voor wie wij er kunnen zijn. Ook als je MBO doet of lid bent van een ander kerkgenootschap dan de vrijgemaakt of christelijk gereformeerde kerk kun je lid worden en ben je meer dan welkom.